Privátní ambulance - K Novému dvoru 230/18 142 00 Praha 4 - Lhotka, tel.+420 244 471 643

Nehtová plíseň (Onychomycosis)

03.06.2014 11:47

Definice

Postižení nehtového komplexu vyvolané plísní. Toto onemocnění postihuje zejména imunokompromitované pacienty, u zdravých se vyskytuje při dlouhodobém nošení nevhodné obuvi způsobující vlhkou zapářku nohou. Může a nemusí být provázeno dermatomykózou (plísňovým onemocněním přilehlé kůže). Jedná se o onemocnění vysloveně chronické, léčba je dlouhodobá a svízelná.

Kde hledat pomoc při onychomykóze.

Toto onemocnění patří do rukou zkušeného dermatologa - mykologa. Součástí diagnostiky je odběr materiálu na mikrobiologické vyšetření za účelem zjištění původce a dále specifická léčba antimykotickými preparáty. Chirurgická léčba má u tohoto onemocnění podpůrnou funkci, ze spektra nabízených výkonů je nejčastěji prováděna totální ablace (stržení) nehtové ploténky, které má klíčový význam při léčbě lokálními antimykotiky (místně působící protiplísňové přípravky).

Mohu se obrátit na SIHENA při léčení onychomykózy?

Rozhodně ano. Jsme schopni Vám zajistit chirurgickou část léčby, k dermatologickému vyšetření a léčbě budete odesláni na přední dermatologické pracoviště VFN, se kterým úzce spolupracujeme.